Retorika in govor (z oz. raje brez maske)

Izvajalec prof. dr. Tivadar Hotimir
Datum torek, 2. junij 2020, 12:00
Prijava do
2. junij 2020 Prijava ni več mogoča
Organizator Filozofska fakulteta, UL
Lokacija Usposabljanje na daljavo
Trajanje 2 pedagoški uri
Št. udeležencev -
Dodaj v koledar
Retorika in govor (z oz. raje brez maske)

Izidi usposabljanja

  • Udeleženci znajo pripraviti besedila za javni govorni nastop s stališča kakovostne izreke in znajo pri svojem govoru in v pogovorih upoštevati osnovna pravorečno-retorična pravila,
  • poznajo osnovne zakonitosti slovenske fonetike in pravorečja ter javnega nastopanja še posebej v slovenskem jeziku,
  • lahko samostojno pripravijo javno besedilo tudi s stališča kakovostne izreke in samostojno analizirajo različna govorjena javna besedila.

Načini dela

Usposabljanje je zasnovano kot predstavitev z diskusijo.

Opombe

Potrjeni udeleženci bodo uro pred začetkom usposabljanja prejeli povezavo do spletnega mesta. Med izvajanjem usposabljanja bodo prejeli tudi povezavo, s katero bodo potrdili udeležbo in s tem podpisali elektronsko listo prisotnosti.

Dodatne informacije

Pišite na elektronski naslov .

Rok za prijavo je 3. junij 2020 oz. do zapolnitve prostih mest. Udeležba je brezplačna. Prijavite se lahko vsi, ki ste zaposleni ali delujete na katerem koli visokošolskem zavodu v Sloveniji. Potrdilo o uspešni prijavi oziroma o uvrščenosti v čakalno vrsto boste prejeli po elektronski pošti po zaključku prijav. Za udeležbo na usposabljanju boste prejeli potrdilo. O neutemeljeni odsotnosti posameznikov bo obveščena matična ustanova. Vljudno vabljeni.