Podporne strategije vključevanja študentov s posebnimi potrebami in posebnimi statusi v proces visokošolskega izobraževanja

Izvajalki doc. dr. Vanja Riccarda Kiswarday
dr. Karmen Drljić, viš. pred.
Datum petek, 29. november 2019, 09:00-15:30
Prijava do
29. november 2019 Prijava ni več mogoča
Organizator Pedagoška fakulteta, UP
Lokacija Pedagoška fakulteta, Cankarjeva ulica 5, 6000 Koper (predavalnica 2/ 1. nadstropje)
Trajanje 8 pedagoških ur (doc. dr. Vanja Riccarda Kiswarday 4 pedagoške ure, dr. Karmen Drljić, viš. pred. 4 pedagoške ure)
Št. udeležencev -
Dodaj v koledar
Podporne strategije vključevanja študentov s posebnimi potrebami in posebnimi statusi v proces visokošolskega izobraževanja

Izidi usposabljanja

  • Udeleženci spoznajo podporne strategije vključevanja študentov s posebnimi potrebami in posebnimi statusi v proces visokošolskega izobraževanja (doc. dr. Vanja Riccarda Kiswarday),
  • spoznajo načela razvoja, realizacije in evalvacije individualiziranih programov za študente s posebnimi potrebami in posebnimi statusi za zagotavljanje prilagojenega, fleksibilnega študija (dr. Karmen Drljić, viš. pred.).

Načini dela

Usposabljanje je zasnovano kot kombinacija predavanja, delavnic, evalvacije ter povratne informacije na oddana poročila udeležencev.

Opombe

Usposabljanje poteka v okviru cikla usposabljanj s področja visokošolske didaktike z naslovom Učinkovite strategije učenja in poučevanja v visokošolskem izobraževanju, ki bo potekal od 11. oktobra do 13. decembra 2019 na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem (Cankarjeva 5, Koper). Posameznik se lahko udeleži enega ali več usposabljanj. Z udeležbo na štirih srečanjih udeleženci prejmejo potrdilo o pedagoško-andragoškem usposabljanju.

Z udeležbo na štirih srečanjih in oddajo dveh poročil o uvajanju aktivnih metod učenja in poučevanja v pedagoškem procesu, bodo udeleženci prejeli potrdilo o pedagoško-andragoškem usposabljanju. V vsakem poročilu bo udeleženec zapisal proces in refleksijo treh spoznanih strategij, tehnik in metod v svojo pedagoško prakso. Udeleženci bodo prejeli povratno informacijo izvajalca na oddana poročila. Podrobnejša navodila za pripravo poročil bodo udeleženci prejeli na usposabljanjih.

Dodatne informacije

Pišite na elektronski naslov .

Rok za prijavo je 29. november 2019 oz. do zapolnitve prostih mest. Udeležba je brezplačna. Prijavite se lahko vsi, ki ste zaposleni ali delujete na katerem koli visokošolskem zavodu v Sloveniji. Potrdilo o uspešni prijavi oziroma o uvrščenosti v čakalno vrsto boste prejeli po elektronski pošti po zaključku prijav. Za udeležbo na usposabljanju boste prejeli potrdilo. O neutemeljeni odsotnosti posameznikov bo obveščena matična ustanova. Vljudno vabljeni.