Ocenjevanje na daljavo

Izvajalec izr. prof. dr. Stanko Pelc
Datum petek, 16. oktober 2020, 10:00-13:00
Prijava do
1. oktober 2020 Prijava ni več mogoča
Organizator Pedagoška fakulteta, UP
Lokacija Usposabljanje na daljavo
Trajanje 4 pedagoške ure
Št. udeležencev 35
Dodaj v koledar
Ocenjevanje na daljavo

Kratka vsebina

Predstavitev spletnih orodij za ocenjevanje znanja na daljavo ter konkretni primeri ocenjevanja na daljavo.

Izidi usposabljanja

  • Udeleženec zna uporabljati različne vrste kvizov za preverjanje in ocenjevanja znanja.
  • Udeleženec pozna in obvlada temeljne tehnične možnosti preverjanja in ocenjevanja znanja na daljavo.

Načini dela

Usposabljanje je zasnovano kot kombinacija predavanja, delavnic, evalvacije ter povratne informacije na oddana poročila udeležencev.

Opombe

Usposabljanje je organizirano v okviru cikla usposabljanj Povezanost poučevanja in ocenjevanja v študijskem procesu, ki bo potekalo od 6. oktobra 2020 do 16. oktobra 2020. Za pridobitev potrdila o pedagoško-andragoškem usposabljanju se mora posameznik udeležiti vseh treh usposabljanj tega cikla in še najmanj enega, ki ga bo UP PEF v ciklu usposabljanj s področja visokošolske didaktike v okviru projekta INOVUP organizirala v novembru in decembru 2020. Informacije o usposabljanjih so dostopne na spletni strani www.inovup.si.

Poleg udeležbe na najmanj 4 usposabljanjih mora posameznik pripraviti dve poročili o uvajanju aktivnih metod učenja in poučevanja v pedagoškem procesu. V vsakem poročilu, ki ga udeleženec pripravi in odda po uvajanju in preizkušanju novih spoznanj pri svojem pedagoškem delu, zapiše proces izvedbe in refleksijo uvajanja treh spoznanih strategij in metod poučevanja. Na vsako oddano poročilo prejme udeleženec povratno informacijo izvajalca. Podrobnejša navodila za pripravo poročil udeleženci prejmejo na usposabljanjih, ki jih organiziramo na Univerzi na Primorskem, v okviru ciklov usposabljanj.

Dodatne informacije

Pišite na elektronski naslov .

Rok za prijavo je 16. oktober 2020 oz. do zapolnitve prostih mest. Udeležba je brezplačna. Prijavite se lahko vsi, ki ste zaposleni ali delujete na katerem koli visokošolskem zavodu v Sloveniji. Potrdilo o uspešni prijavi oziroma o uvrščenosti v čakalno vrsto boste prejeli po elektronski pošti po zaključku prijav. Za udeležbo na usposabljanju boste prejeli potrdilo. O neutemeljeni odsotnosti posameznikov bo obveščena matična ustanova. Vljudno vabljeni.