Na študenta osredinjeno načrtovanje in organizacija študijskega procesa

Izvajalka izr. prof. dr. Sonja Rutar
Datum petek, 27. marec 2020, 09:00-15:30
Prijava do
11. marec 2020 Prijava ni več mogoča
Organizator Pedagoška fakulteta, UP
Lokacija Fakulteta za dizajn, Prevale 10, 1236 Trzin (predavalnica bo določena naknadno)
Trajanje 8 pedagoških ur
Št. udeležencev -
Dodaj v koledar
Na študenta osredinjeno načrtovanje in organizacija študijskega procesa

Izidi usposabljanja

  • Udeleženci so zmožni načrtovati na študenta osredinjen pedagoški proces,
  • upoštevati predhodna znanja študentov v procesu izvajanja pedagoškega procesa,
  • skupaj s študenti reflektirati proces učenja in poučevanja.

Načini dela

Usposabljanje je zasnovano kot kombinacija predavanja, delavnic, evalvacije ter povratne informacije na oddana poročila udeležencev.

Opombe

Usposabljanje je organizirano v okviru cikla usposabljanj s področja visokošolske didaktike, ki ga UP Pedagoška fakulteta organizira v sodelovanju z UL Filozofsko fakulteto in bo potekalo od 20. marca 2020 do 22. maja 2020. Udeležba na štirih srečanjih in oddaja dveh poročil o uvajanju aktivnih metod učenja in poučevanja v pedagoškem procesu je pogoj za pridobitev potrdila o pedagoško-andragoškem usposabljanju. Udeleženci se za izpolnitev teh pogojev lahko udeležijo štirih usposabljanj v okviru organiziranega cikla oziroma treh v okviru cikla ter dodatno še enega, organiziranega v okviru projekta INOVUP. Informacije o usposabljanjih so dostopne na spletni strani www.inovup.si.

V vsakem poročilu, ki ga udeleženec pripravi in odda po uvajanju in preizkušanju novih spoznanj pri svojem pedagoškem delu, zapiše proces izvedbe in refleksijo uvajanja treh spoznanih strategij in metod poučevanja. Na vsako oddano poročilo prejme udeleženec povratno informacijo izvajalca. Podrobnejša navodila za pripravo poročil udeleženci prejmejo na usposabljanjih, ki jih organiziramo na Univerzi na Primorskem, v okviru ciklov usposabljanj.

Usposabljanje je prestavljeno za nedoločen čas.

Dodatne informacije

Pišite na elektronski naslov .

Udeležba je brezplačna. Prijavite se lahko vsi, ki ste zaposleni ali delujete na katerem koli visokošolskem zavodu v Sloveniji. Potrdilo o uspešni prijavi oziroma o uvrščenosti v čakalno vrsto boste prejeli po elektronski pošti po zaključku prijav. Za udeležbo na usposabljanju boste prejeli potrdilo. O neutemeljeni odsotnosti posameznikov bo obveščena matična ustanova. Vljudno vabljeni.