Na študenta osredinjen proces priprave zaključnih del in zagotavljanje profesionalne orientacije v procesu študija

Izvajalki prof. dr. Majda Cencič
dr. Nina Krmac
Datum petek, 25. oktober 2019, 09:00-15:30
Prijava do
25. oktober 2019 Prijava ni več mogoča
Organizator Pedagoška fakulteta, UP
Lokacija Pedagoška fakulteta, Cankarjeva ulica 5, 6000 Koper (predavalnica 2/ 1. nadstropje)
Trajanje 8 pedagoških ur (prof. dr. Majda Cencič 4 pedagoške ure, dr. Nina Krmac, asist., 4 pedagoške ure)
Št. udeležencev -
Dodaj v koledar
Na študenta osredinjen proces priprave zaključnih del in zagotavljanje profesionalne orientacije v procesu študija

Izidi usposabljanja

  • Udeleženci spoznajo pedagoška načela vodenja študentov in metodologijo raziskovalnega procesa pri pripravi zaključnih del (prof. dr. Majda Cencič),
  • spoznajo vlogo tutorstva pri kariernem in profesionalnem razvoju študentov, značilnosti profesionalnega razvoja posameznikov in podporne strategije umeščanja študentov v vsebinska področja profesionalnega delovanja (dr. Nina Krmac, asist.).

Načini dela

Usposabljanje je zasnovano kot kombinacija predavanja, delavnic, evalvacije ter povratne informacije na oddana poročila udeležencev.

Opombe

Usposabljanje poteka v okviru cikla usposabljanj s področja visokošolske didaktike z naslovom Učinkovite strategije učenja in poučevanja v visokošolskem izobraževanju, ki bo potekal od 11. oktobra do 13. decembra 2019 na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem (Cankarjeva 5, Koper). Posameznik se lahko udeleži enega ali več usposabljanj. Z udeležbo na štirih srečanjih udeleženci prejmejo potrdilo o pedagoško-andragoškem usposabljanju.

Z udeležbo na štirih srečanjih in oddajo dveh poročil o uvajanju aktivnih metod učenja in poučevanja v pedagoškem procesu, bodo udeleženci prejeli potrdilo o pedagoško-andragoškem usposabljanju. V vsakem poročilu bo udeleženec zapisal proces in refleksijo treh spoznanih strategij, tehnik in metod v svojo pedagoško prakso. Udeleženci bodo prejeli povratno informacijo izvajalca na oddana poročila. Podrobnejša navodila za pripravo poročil bodo udeleženci prejeli na usposabljanjih.


Dodatne informacije

Pišite na elektronski naslov .

Rok za prijavo je 25. oktober 2019 oz. do zapolnitve prostih mest. Udeležba je brezplačna. Prijavite se lahko vsi, ki ste zaposleni ali delujete na katerem koli visokošolskem zavodu v Sloveniji. Potrdilo o uspešni prijavi oziroma o uvrščenosti v čakalno vrsto boste prejeli po elektronski pošti po zaključku prijav. Za udeležbo na usposabljanju boste prejeli potrdilo. O neutemeljeni odsotnosti posameznikov bo obveščena matična ustanova. Vljudno vabljeni.