Multiplikacijski učinki usklajevanja interesov študentov, delodajalcev, profesorjev

Izvajalec izr. prof. dr. Drago Bokal
Datum ponedeljek, 23. november 2020, 09:00
Prijava do
20. november 2020 Prijava je mogoča
Organizator Fakulteta za naravoslovje in matematiko, UM
Lokacija Usposabljanje na daljavo
Trajanje 4 pedagoške ure
Št. udeležencev -
Dodaj v koledar
Multiplikacijski učinki usklajevanja interesov študentov, delodajalcev, profesorjev
*Na seznamu so tudi drugi univerzitetni in samostojni visokošolski zavodi...

Polja, označena z *, so obvezna.

Kratka vsebina

Na predavanju predstavimo konceptualizacijo odkrivanja, prenašanja in uporabe znanja med nizkimi in visokimi stopnjami tehnološke zrelosti ter pregledamo interese posameznikov v tem kontekstu. Utemeljimo, da je zgodnje seznanjanje z literaturo in opolnomočenje za njeno uporabo izpolni karierne interese tako študentov, kot tudi predavateljev predmetov, pri katerih študentje uporabijo navedene veščine. S tem usvajanjem znanja so izpolnjena tudi pričakovanja uporabnikov – potencialnih delodajalcev študentov, ki pričakujejo opolnomočenje študentov z obravnavanimi znanji.

Izidi usposabljanja

  • Udeleženci usposabljanja se seznanijo s primeri dobrih praks iz tujine in doma na temo sodelovanja s potencialnimi delodajalci v okviru pedagoškega študijskega procesa in razvoja dopolnilnih poglobljenih vsebin predmetov.
  • Udeleženci usposabljanja se opolnomočijo za ustrezno vpeljavo dejavnosti in usklajevanje interesov.
  • Udeleženci usposabljanja oblikujejo in podajo predlog visokošolskega poučevanja za razvoj sposobnosti diplomantov na področju inovacij.

Načini dela

Usposabljanje je zasnovano kot kombinacija predavanja, delavnice, pogovora, evalvacije. Prva ura je predavanje, druga in tretja ura sta delavnici z udeleženci, četrta ura je evalvacija in povzetek delavnic ter zaključki in odprta vprašanja.

Udeleženci boste za udeležbo prejeli potrdilo o udeležbi. Usposabljanje poteka v okviru projekta Inovativno učenje in poučevanje v visokem šolstvu (INOVUP), ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. Namen projekta je z uvedbo prožnejših oblik učenja in poučevanja zagotoviti in izboljšati kakovost visokošolskega izobraževanja.

Opombe

Delavnica bo potekala na daljavo s pomočjo orodja MS Teams, zato vas prosimo, da si na vašo elektronsko napravo namestite program MS Teams.

Dodatne informacije

Pišite na elektronski naslov .

Rok za prijavo je 20. november 2020 oz. do zapolnitve prostih mest. Udeležba je brezplačna. Prijavite se lahko vsi, ki ste zaposleni ali delujete na katerem koli visokošolskem zavodu v Sloveniji. Potrdilo o uspešni prijavi oziroma o uvrščenosti v čakalno vrsto boste prejeli po elektronski pošti po zaključku prijav. Za udeležbo na usposabljanju boste prejeli potrdilo. O neutemeljeni odsotnosti posameznikov bo obveščena matična ustanova. Vljudno vabljeni.